Omgeving

Landschapscamping de Kolibrie ligt in de Noordkop van Noord-Holland ter hoogte van Schoorl (op ongeveer 5 kilometer van zee en strand). Rondom de camping zijn er volop akkers waar diverse koolsoorten worden verbouwt. De gehele omgeving is bij uitstek geschikt voor wandelingen, fietstochten en natuuractiviteiten. Een Hollandse strandvakantie behoort tot de mogelijkheden, u bent binnen de kortste keren aan de kust.

Geestmerambacht

Het recreatiegebied Geestmerambacht, dat ten noorden van Alkmaar ligt en aan de zuidkant van landschapscamping de Kolibrie ligt, biedt allerlei mogelijkheden voor recreatie in een natuurlijke omgeving. Direct vanaf de camping kunt u er fietsen, wandelen, trimmen en door de grote hoeveelheid water allerlei vormen van watersport uitoefenen. Door de vriendelijke strandjes is het gebied met name aantrekkelijk voor gezinnen met jonge kinderen. Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen in een omgeving die varieert van bos tot rietoevers. In 2013 zal het recreatiegebied Geestmerambacht twee keer zo groot zijn als het bestaande gebied en ruimte bieden aan tal van faciliteiten.

Schoorl

Schoorl is bij uitstek de plek waar de liefhebber van rust en natuur zich thuis voelt. Het Nationaal Park de ‘Schoorlse duinen’ is het breedste en meest gevarieerde natuurgebied langs de Nederlandse kust. Mooie wandelroutes en fietspaden die slingeren tussen duinen en polderlandschap, en een strandopgang (Schoorl aan Zee) waar geen auto’s kunnen komen. Ook voor de kinderen is er genoeg te doen met het hoogste klimduin van Nederland en veel speciale activiteiten van de boswachterij in Schoorl.