Activiteiten in de omgeving

De Kaasmarkt in Alkmaar. Vanaf april tot 29 september is er iedere vrijdagochtend kaasmarkt in Alkmaar! Van 10 uur tot 13.00 uur. Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. In 1365 heeft Alkmaar weegrecht en één weegschaal maar in 1612 zijn dit er al vier. Wanneer de eerste echte kaasmarkt heeft plaats gevonden is in nevelen gehuld. Er zijn oude documenten gevonden waarop duidelijk wordt dat in 1622 de kaasmarkt met zekerheid plaatsvond, maar er is ook bewijs dat in 1593 het kaasdragersgilde werd opgericht; hieruit kunnen we opmaken dat er toen ook al een kaasmarkt moet zijn geweest.

Onze camping ligt op 8 km vanaf Alkmaar van de Kaasmarkt. Via een mooie fietsroute bent u snel in Alkmaar. U kunt uw fiets parkeren in de overdekte, bewaakte fietsenstalling vlakbij de grote kerk. Een leuk dagje uit!

Bloeiend Zijpe Wist u dat het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld in de Kop van Noord-Holland ligt? Waar vindt u nog een prachtig, met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon? Het voorjaarsevenement Bloeiend Zijpe heeft één doel en dat is een ieder – van heel dichtbij – laten genieten van de kleurenpracht en de fleurige bloembollenvelden in polder Zijpe in de Kop van Noord-Holland. Bloeiend Zijpe onderscheidt zich door activiteiten te organiseren echt midden in de kleurrijke en bloeiende bloembollenvelden. *Bloembollen Boemel (geschikt voor minder validen en ouderen) 7 april tot 7 mei *Wandeldag 23 april *Fietsdag 30 april Home – Bloeiend Zijpe

Schoorl, de breedste en mooiste duinen van Europa! De Schoorlse Duinen is een heel breed en prachtig duingebied. De duinen beginnen al bij het reusachtige Klimduin in het centrum van Schoorl. Door het duingebied kunt u vanuit Schoorl naar het strand bij Schoorl aan Zee fietsen. Lopen kan ook. In de Schoorlse Duinen zult u geen auto’s tegenkomen. Een prachtig natuurgebied met heel veel mogelijk fiets- en wandelroutes. Geniet van deze prachtige natuur! Wist je al dat je in Schoorl geweldig kunt mountainbiken? Hier ligt het mooiste, uitdagendste en ook zwaarste mountainbikeparcours van Nederland. Flinke klimmen, mul zand en prachtige vergezichten zorgen ervoor dat je je met liefde in het zweet werkt. Start je bezoek bij Buitencentrum Schoorlse Duinen, waar je ook het VVV Informatiepunt vindt. Je vindt hier allerlei leuke belevingsroutes zoals het Kabouterpad: knapzak op en op zoek naar kabouters!